Британският принц Хари отбелязва 36-ия си рожден ден със съпругата си Меган в САЩ, съобщи ДПА.

Официалният акаунт в Туитър на британската кралица Елизабет Втора, баба на принц Хари, публикува поздравления за рождения ден и снимка на 94-годишната кралица с внука й от 2017 г., по време на прием за млади лидери в Бъкингамския дворец.

По-големият брат на рожденика, принц Уилям и съпругата му Кейт, херцогиня на Кембридж, също разпространиха в Туитър пожелания за празника на принц Хари с негова снимка в момент, когато той печели спринт срещу Уилям и Кейт на лекоатлетическа писта.

Бащата на Хари, принц Чарлз, туитна снимка с малкия си син от игрите за ранени и болни ветерани "Инвиктус". Принц Хари създаде международното състезание през 2014 г.

Принц Хари, херцог на Съсекс, е вторият син на престолонаследника принц Чарлз и покойната принцеса Даяна и е шести поред наследник на британския престол. По-големият му брат Уилям е втори.

Хари се ожени за американската актриса Меган Маркъл (39 г.) през май 2018 г. В началото на годината двамата обявиха, че се отказват от ангажиментите си като високопоставени членове на кралското семейство и се преместиха с едногодишния си син Арчи в САЩ.