Странни, шумни, дразнещи, нападателни - съседите просто разведряват живота ни, правят го някак по-цветен и интересен. Но понякога си мислим, че те са около нас с единствената цел да изпитат пределите на нашето търпение, да ни накарат да достигнем точката си на кипене и да намерим начин да запазим привидно спокойствие. И все пак, помисляйки си за най-дразнещите ни съседи, някак ни се иска, ако може, те да бъдат изгонени не само от блока, от квартала, от града, но и от планетата.

Не подлагаме на никакво съмнение възможността и вие да сте заобиколени от поне четири от тези цветни типа съседи или пък сте едни от тях, кой знае? Ние прегледахме редиците и установихме, че всъщност в миналото сме били едни от тях, като вечно купонясващия, но напоследък сме се превърнали по-скоро в онази, която разваля въздуха в блока с вечните си манджи или пък майката, която постоянно крещи на децата си. Ето, оказва се, че можем да бъдем няколко типа дразнещи съседи наведнъж. Вижте вие от кои сте или пък сте само потърпевши.

Онзи, който разваля въздуха в блока и винаги от у тях мирише на готвено

Всички сме имали такива съседи. Някоя леля, която постоянно готви, от сутрин до вечер и дори може да оставя външната врата отворена, за да си "проветрява апартамента". Нещата стават още по-намирисващи, ако тази съседка има афинитет към чесън, риба и лук.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Вечният купонджия

Дааа, у тях е непрестанен купон. Постоянно се чува силна музика, почти по всяко време на денонощието, но най-вече нощем. Ако музикалният му вкус съвпада с вашия, не е чак толкова страшно, но ако не е така... Тогава сте изложени на непрестанен музикален терор, който става още по-силен с идването на вечерта, тъй като с нея обикновено идват и приятелите на купонджията.

Звучният

Няма нужда да излизате на терасата, за да го чуете как киха, кашля, подсмърча, пишка или си пуска водата в тоалетната. А през лятото, когато всички спят с отворени врати и прозорци, той е единственият, който може да заглуши шума, идващ от апартамента на купонджията, и то с хъркането си.

Активистът

Той винаги събира пари за нещо. За стълбищното осветление, за асансьора, за саксии, в които да се засадят цветя около блока, за ръкавици и препарати за следващото почистване на входа, за борба с вредителите, за покрива и т.н. Той или тя също така имат нелеката и от никого дадена им задача да следят за спазването на моралните принципи в блока или във входа, както и да прави забележка на провинилите се съседи.

Любителят на домашни любимци или с други думи коткарката

Да, това е съседката, която обича котки, малки котенца и всякакви мяукащи животинки из целия апартамент. И независимо от това дали целият блок харесва животните по принцип, никой не харесва миризмата, която се носи от апартамента на любителя на котки.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Майки с деца

Детето може да е едно, може да са две, може и да са три, но ако живеете под тях, имате чувството, че децата горе са поне 10. Те имат изключително тежки и шумни играчки, постоянно някой от тях нещо иска, крещи, плаче, сърди се, борят се или майката се кара на висок тон, а вие усещате, че тази жена е на ръба на нервна криза или вече е преминала ръба.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Шумният

Той винаги пробива с дрелка или реже с флекс, или коси с косачка сутрин рано през уикенда. Има два режима на работа: 1/ пробива с часове без да спре и 2/ пробива по малко, като прави неравни интервали вероятно с мисълта да побърка всички съседи.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Фаталната жена

Тя постоянно има нужда от внимание и комуникация. Почти всеки ден ѝ е необходима силна мъжка ръка, за да се премести някой гардероб, диван или секция у тях. И когато всичката тежка работа е свършена, тя пак ще се появи на вратата ви, за да помоли за малко... захар.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Клюкарката

Напаст е второто ѝ име. Тя разпространява клюките по-бързо от Инстаграм и жълтите вестници. Знае всичко за всекиго. И, ако я срещнете сутрин, тя ще иска толкова настойчиво да ви разпита или да ви сподели "важни новини", че със сигурност ще закъснеете за работа.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Човекът-амфибия

Толкова много пъти ви е наводнявал, че, дори и никога да не сте влизали у тях, си представяте, че той живее в басейн. И в момента, в който тъкмо сте поправили, измазали и боядисали тавана за пореден път, той протича отново.

Тиранинът

Това е онзи, на когото всичко му пречи. Ако случайно изпуснете чаша у дома, той започва да удря с бастуна си отдолу и да ви проклина. Според този човек всички останали са прекалено шумни, пускат си телевизорите твърде високо, говорят твърде силно и т.н.

Риалити звездите

Те нямат никакво притеснение да обсъждат всяка част от живота си публично. Целият блок познава семейната им драма. Те се карат звучно и още по-звучно се сдобряват. В началото да живеете близо до тях може да е дразнещо, но после някак свиквате, навлизате в сюжета и дори се усещате, че взимате страната на единия или другия, когато се карат.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Биг Брадър

Е, не е много вероятно да имате такъв съсед, но доказано е - в някои блокове се случва. Той е опасал целия жилищен комплекс с камери. Сам е инициирал поставянето им, без да пита съседите си дали са съгласни да бъдат наблюдавани. Освен това гледа записите от камерите и случващото се в реално време, като дори се гордее с това, че "контролира положението" в блока.