От кухнята на канала издават, че през есента стартират мащабен риалити формат "ЯСТИЕ НА ГОДИНАТА". Предаването ще има състезателен характер с награди, а големият победител ще получи място в ефира със собствено предаване по Soul&Pepper. От екипа обещават съвсем скоро да разкрият повече подробности за продукцията.

Само за една година кулинарният канал успя да влезе в домовете на хората и да задоволи вкусовите им очаквания, защото екипът вече знае от какво имат нужда зрителите. През първата си година бебето се учи да използва ръцете си, да се смее и да играе, да яде с лъжичка, прохожда и тръгва стремглаво по пътя си. Почти така стоят нещата и в телевизията. През първата си година Soul&Pepper опознаваше зрителите си, а и те опознаваха него. И заедно създадоха връзката помежду си.

През тази една година Soul&Pepper TV channel доказа своята позиция в родния ефир с цветнo и съблазнителнo съдържание, което вдъхновява хората да бъдат креативни с храната. Цялостната концепция на кулинарния канал е да мотивира зрителите да придобият усет към здравословната храна и да изследват произхода на отделните продукти, включени в рецептите. Новите продукции със световни и български шеф готвачи, със свежи лица и разказвачи на вкусни истории превърнаха Soul&Pepper TV в любимо място на аудиторията.

Каналът проходи и продължава да се развива с пълна сила, защото дава на зрителите не просто храна за очите и душата, не просто вдъхновяващи идеи за ястия, а щипка от подправката на живота.

По повод рождения си ден Soul&Pepper вече стартира излъчване на няколко чисто нови продукции. В ефира могат да се видят "Lords & Ladles" и "The Chef's Line".

В "Lords & Ladles" зрителите могат да влязат в средновековни замъци и да разберат какви ястия са слагали на масата си хората, живели в тази епоха. Трима от най-добрите ирландски готвачи посещават имения, замъци и величествени домове в цяла Ирландия, доближавайки ни до съвършенството на изтънчените ястия, които някога са били приготвяни там за различни празнични поводи. Едновременно с това ще можем да надникнем в домовете и да научим повече за историята на фамилиите, от живеещите в тях днес наследници.

Предаването "The Chef's Line" предизвиква ентусиастите, които обичат да готвят у дома, да се изправят срещу професионалистите от най-известните ресторанти в Австралия. В своя първи етап състезанието дава предимство на любителите готвачи, поставяйки ги в зоната им на комфорт - да приготвят нещо познато, но минавайки на следващото ниво, играта започва да загрубява. Ще могат ли обаче накрая по свой начин да победят водещи шеф готвачи и да вземат титлата на The Chef's Line?

През юли по Soul&Pepper стартират и нови предавания. Скоро зрителите ще могат да се наслаждават на невероятни нови рецепти, приготвени от Елена Петрелийска в "Лекият път към вкуса". Третият сезон ще е интересен и доста личен, пълен с невероятни истории и много вкусни предложения. Елена ще ни заведе на важни за нея места и ще приготви специални рецепти, свързани с традициите в семейството й. Ще ни запознае с най-близките й хора - родителите й, мъжа на живота й и нейната баба Елена, на която е кръстена. Ще има много билки, домашни продукти и тайни от семейната кулинарна книга.

В "Да сготвим по калифорнийски" ще видим двама собственици на ресторанти, които приготвят типични калифорнийски рецепти. В кулинарното шоу аудиторията ще види нестандартни бургери, брускети с грах, гаспачо и още най-различни вкусни предложения. В отделна рубрика специалист ще дава ценни съвети как да използваме виното и зехтина в кухнята.

По Soul&Pepper ще стартира излъчване и на "Щурият готвач". В главната роля е американец, който кани в дома си готвачи от цял свят и заедно приготвят традиционни за различни държави ястия. Зрителите ще видят и нестандартната употреба на барбекюто. Щурият готвач ще покаже в ефир, че дори айсбергът и авокадото могат да бъдат опечени и ще са доооста вкусни.

През септември по Soul&Pepper предстоят още нови продукции - Save Money Good Food и Hairy Bikers - Northern Exposure.

Гледайте Soul&Pepper, за да сте в крак с кулинарните тенденции и за да се забавлявате, докато научавате интересни факти за храната.