На тази възраст голяма част от дамите освен това се усещат с 10 години по-млади. Над половината от участничките в допитването казват, че на и над 40 години се чувстват по-уверени, отколкото когато са били на 30. Внушителните 86 процента от дамите са убедени, че 40-те години са новите 30.

В анкетата са участвали жени на възраст между 40 и 65 години. Благодарение на техните отговори авторите на проучването изясняват как се възприемат дамите, веднъж прехвърлили 40-ия си юбилей. Много от участничките споделят, че се чувстват по-млади, отколкото са в действителност, като 27 процента от тях приписват това на усъвършенствания си с годините усет за стил.

Други 17 процента смятат, че младежкото им усещане се дължи на сексуалния им живот, който на тази възраст е по-добър от всякога. Анкетата разкрива, че 59 процента от дамите на и над 40 години са достатъчно уверени, за да разхождат телата си по бикини.

Шестдесет процента настояват, че жените от тяхното поколение не трябва да се свенят, а да продължават да носят прилепнали по тялото тоалети или разкриващи гръдта им блузки. Изглежда, че достигайки 40-годишна възраст, много жени преодоляват неувереността си - 81 процента от дамите споделят, че на тези години се чувстват по-добре в кожата си, отколкото някои млади жени и отколкото самите те са се възприемали като по-млади.

Според една трета от участничките в допитването това се дължи на финансовата им независимост, а според 48 процента - на стабилната им връзка с партньора.

"Настоящото проучване потвърждава схващането, че възрастта е просто цифра. Жените на и над 40 години са преизпълнени с енергия и се чувстват по-зашеметяващи от всякога", казва Джоан Хейдън от компанията, поръчала анкетата.