Ново научно изследване, проведено в Университета Сейнт Луис в щата Мисури показва, че употребата на канабис преди секс влияе позитивно на сексуалния акт. 

В проучването участвали 400 мъже и жени на възраст от 18 до 45 години, а повече от 80% от тях потвърдили, че пушенето на трева преди секс им позволява да се отпуснат по-лесно и да достигнат до върховно удоволствие по-бързо от тогава, когато не употребяват лекия опиат. 

В документа, който беше публикуван в сп. "Сексуална медицина" преди дни се казва още, че близо 70% от тези, които пушат марихуана изпитват по-голямо удоволствие в леглото от тези, които са въздържатели. 60% от участвалите в експеримента потвърждават, че сексуалното им желание се засилва, когато са напушени, а повече от половината се радват на по-силни оргазми.

Още една интересна новина: марихуаната влияе положително и на хронични болки и травми, каквито нерядко са причина да не можем да се отпуснем и насладим по време на секс. Американското проучване показва, че минимална ежедневна употреба на канабис със занижено THC и повишено CBD съдържание влияе добре на либидото и намалява риска от заболяване на половата система.