Какво да опаковаме в багажа си за родилното отделение определено е тема, по която се чувствам веща да говоря. Все пак имам известен опит с моите 3 раждания.

Опаковането на чантата за болницата на пръв поглед не изглежда нещо сложно, но незнайно защо вълнува много бъдещите майки. Ако знаех, че ще раждам 3 пъти, щях да си запазя списъка от първото раждане, за да не се налага да го съставям 3 пъти отначало. Сега вече го знам наизуст и ако има бебе номер 4, съм сигурна, че мога да опаковам багажа си за по-малко от 2 минути.

За да не се лутате като мен при първото ми раждане, ще споделя с вас какво взех със себе си в родилното отделение. Разбира се, най-добрата идея е да попитате в болницата дали имат препоръчителен списък, който да ви дадат. Ако обаче няма такъв или желаете да си го съставите сами, ето няколко идеи какво да вземете.

Снимка: Shutterstock

Започваме от багажа за мама:

1. Документи
2. Нощница за кърмачки - 2-3 броя
3. Чехли
4. Хавлиени кърпи -2 броя (голяма и малка)
5. Сутиен за кърмачки
6. Бикини
7. Крем за зърна
8. Помпа за кърма
9. Превръзки за родилки
10. Телефон + зарядно
11. Подплънки за кърма
12. Тоалетни принадлежности
13. Книга
14. Шоколад
15. Дрехи за изписването
16. Колан за след раждане
17. Фотоапарат

Разбира се, новият член на семейството няма как да остане без багаж. Опаковането на багажа на бебето за болницата, признавам, ме вълнуваше далеч повече от моите собствени вещи.

Снимка: Shutterstock

Ето и пълният списък на всичко, което взех за бебето в родилния дом:

1. Памперси

2. Мокри кърпи

3. Биберон

4. Шишета - 2 броя

5. Пелена

6. Одеяло

7. Пижами - 3-4 броя

8. Бодита - 3-4 броя

9. Лигавници -2-3 броя

10. Шапка

11. Жилетка

12. Ръкавички

13. Комплект за изписване

За да съм максимално полезна, във видеото събрах 5 най-важни неща, които да вземете с вас в болницата и 5 неща, които съжалявам, че не взех със себе си. Надявам се то да да ви хареса и разбира се, да ви е полезно. И не забравяйте! Дори и да сте пропуснали да вземете някоя вещ, винаги ще се намери някой, който да изтича и да ви я донесе. Приятно опаковане на най-сладкия багаж през живота ви!