Конкурсът се организира от World Beauty Organization - международна компания, специализирана в организирането на събития свързани с красотата и моделите, която осигурява на младите господа и дами поле за изява в тяхната кариера и им помага във всички аспекти в техните цели, свързани със социални и хуманитарни каузи. Председателите на организацията персонализират комбинацията от красота и интелект, което е определящо за началото на 21 век.

Модна агенция Expose Model избра красивата Нели Ангелова за представителка на България на световния конкурс. Нели успешно комбинира перфектна визия с многобройни интереси в сферата на шоубизнеса и амбиции за сериозно развитие в професионалната сфера, която си е избрала. Репортерката в лайфстайл предаването „Високи токчета” по Нова телевизия и в Hot Spot по City TV e завършила маркетинг и връзки с обществеността, a в момента е четвърта година студентка по право. Фотосесии на Нели, дело на фотографа Ивайло Станев, с когото работят в идеален тандем, са публикувани в престижни модни списания. Тя е и предпочитано лице ТВ реклами и билбордове. Наред с това Нели развива интересите си в областта на киното – тя може да бъде видяна в ролята на сексапилната нова секретарка Искра на героя на Стефан Данаилов в „Стъклен дом”, а в очаквания филм на Влади Въргала „Операция Шменди-Капели” се изявява в актьорско дуо с фолк певеца Константин.

Вижте снимки >>

Освен всички тези интереси, Нели винаги е била социално обвързана и увлечена в благотворителни инициативи.  Повечето от проектите й са свързани с подпомагане на деца болни от рак и на деца без родители. След пет години вижда себе си като преуспяващ адвокат, защото иска да докаже, че красивите жени могат да бъдат също така умни и успели.

Нели скоро ще замине за престижния конкурс Мис Интерконтинентал 2010, който тази година ще се организира в Доминиканската република. 70 от най-красивите представителки на всички континенти ще се конкурират с нашенката в Пунта Кана на 6-ти ноември 2010 г., събота, в Театър „TAINO” на хотел Барсело, който се намира на един от десетте най-красиви плажа на света. Програмата на конкурса ще бъде много забавна, от посещение на президента на страната господин Леонел Фернандес, през парти на плажа, до модно шоу с топ дизайнерите на Републиката.

Българската представителка може да бъде подкрепена чрез гласуване на missintercontinental.com.