В отворено писмо, публикувано в петък на сайта на The New York Times, 78-годишният Уди Алън твърди, че обвиненията на 28-годишната Дилън са изфабрикувани от нейната майка - актрисата Миа Фароу, с която на времето той е водил съдебна битка за попечителство.

"Не съм блудствал с Дилън", декларира Алън. Той твърди, че обича дъщеря си и се надява някой ден тя да разбере, че има любящ баща и че е използвана от майка си. Режисьорът подчерта, че това е последният му коментар по темата и не възнамерява да се впуска в публична престрелка.

След като прочете отговора на режисьора, Дилън Фароу публикува в събота изявление, в което се посочва: "За пореден път Уди Алън атакува мен и моето семейство в опит да ме дискредитира и да ме накара да замълча. Но нищо от това, което той казва или пише, може да промени истината. В продължение на 20 години никога не съм се колебала да опиша това, което той ми направи. Ще нося спомените от преживяното през останалата част от живота си... Той твърди, че майка ми е отправила обвиненията - в ​​действителност това беше педиатърът, който съобщи за инцидента на полицията на базата на споделеното лично от мен. Той иска да внуши, че никой не се е оплаквал от лошото му поведение, преди да ми посегне. Съдебни документи обаче сочат, че е лекуван от това, което собственият му терапевт описва като "непозволено поведение с мен още от 1991 година."

Дилън Фароу добавя, че Алън твърди, че е готов да се подложи на детектор на лъжата, но в действителност отказа да се яви на тест, проведен от щатската полиция.

Уди Алън за пръв път беше обвинен в посегателство срещу осиновената си дъщеря през 1992 г., по време на съдебната битка с Миа Фароу, но по-късно тези обвинения отпаднаха, без да бъде повдигнато обвинение.