В края на предаване по Fox News, посветено на смъртта на Робин Уилямс, Смит цитира големият актьор, който казва, че трите му деца му дават "дълбоко чувство на удивление от живота". Следвайки цитата, водещият продължава: "И въпреки това, нещо в теб може да е толкова ужасно или да си такъв страхливец, че да решиш да го прекъснеш."

Коментарът на Смит предизвиква буря от недоволство. Според феновете на Уилямс, водещият показва изумителна безчувственост и липса на разбиране към състоянието на актьора преди смъртта му, към скръбта на семейството и близките му и отчайваща неграмотност по темата за тежките последствия, които могат да имат депресията и зависимостите. Всички, които имат близки, които са посегнали на живота си, са възмутени от определението "страхливец", което според тях не съответства не само на Робин Уилямс, но и на нито един от хората, които те са познавали и обичали.

"Последното нещо, което бих предположил за човек, за чийто личен живот не знам нищо и когото не познавам, е, че е страхливец" - каза вследствие на всичко това Смит пред "TVNewser". “Това противоречи на всичко, което съм. Ако тези думи, които съм използвал абсолютно неволно, са засегнали семейството на Робин Уилямс, се извинявам с цялото си сърце" - добави той.

Снимки на Робин Уилямс и семейството му >>

Междувременно приятелят на Робин Уилямс Боб Жмуда, цитиран от Ройтерс, казва, че макар новината за смъртта му да е била шокираща за повечето хора, самият той не е бил толкова изненадан. "Робин трудно общуваше с хората извън сцената и дори най-близките му нямаха представа до каква степен беше депресиран. Дори в срещи с приятели си личеше липсата му на социални умения. Това вероятно беше една от причините да се стреми към "живителната" сцена. Без нея беше загубен", споделя Жмуда.

Още за реакциите след смъртта на Робин Уилямс >>
Холивуд потресен от смъртта на Робин Уилямс >>