Той посочи, че на концерта в България ще бъдат представени две от най-прекрасните творби на балета. В "Грито" танцьорите ще изиграят класическо фламенко, а "Севилска сюита" е от 11 последователни пасажи, в които се показват всички видове испански традиционни танци. В спектакъла участват повече от 40 танцьори под акомпанимента на музика на живо.

"След този концерт вие ще разберете какво е Испания", заяви художественият директор на балета. Антонио Нахаро разкри, че танцьорите от балета репетират по седем часа на ден, за да може в изпълнението им на сцената да има голяма лекота.

По време на спектакъла утре те ще сменят почти 400 различни тоалети и 300 чифта специални фламенко обувки. Теглото на някои от роклите достига 15 килограма заради дългите шлейфове и безброй къдри. Заради фламенко танците ще бъде поставен специален дървен под, за да може звукът от токовете на обувките да се чува добре.

Вече 35 години Националният балет на Испания популяризира фламенкото - танц, който е под закрилата на ЮНЕСКО и е обявен за ценност на човечеството. Пищни костюми, прекрасна музика, страстни танци под звуците на десетки кастанети в ръцете на танцьорите очакват българската публика.

Билетите са в продажба в системата на Ивентим и в Билетния център на НДК.

Вижте снимки >>