На 11 юли актьорът ще стъпи за първи път на родна земя заедно със своя "The Copper Bottom band".

Добил световна популярност с култовата си роля в сериала "Д-р Хаус", Хю Лори става моментално идол на всички с бруталната си откровеност и нетрадиционен метод на лечение, базиран на съвършено точната му интуиция.

Актьор, продуцент, режисьор и писател, Хю Лори има и впечатляваща кариера на музикант и композитор. Именно с последните две "роли" се е заел най-сериозно напоследък многопластовият Хю, който успя да впечатли всички меломани с двата си студийни албума: "Let Them Talk" (2011) и "Didn`t It Rain", излязъл през май 2013 година.

Лори се чувства привлечен от музиката още от ранна детска възраст, когато започва да развива широка палитра от музикални таланти – да пее, свири на пиано, китара, барабани, хармоника и саксофон. През 2011-та година Warner Bros Records издава първия му албум "Let Them Talk", вдъхновен от джаз и блус и представящ личното пътешествие на музиканта към дълбините на тази музика. Подобаващо оценен от музикалните фенове по целия свят, албумът става първо стъпало към успешна музикална кариера. А логичното продължение не закъснява – албумът Didn`t It Rain.

Световно известният Хю Лори пристига в София с екип от 20 души, сред които и две прекрасни гласовити дами. Чудната Gaby Moreno от Гватемала и американската soul певица Jean McClain ще блестят сред останалите членове на "The Copper Bottom Band". Концертът на 11 юли в зала 1 на НДК е с начален час 19.30, а вратите за публиката ще бъдат отворени в 19.00 часа.

Гостуването на Лори е по покана на EventEase и е част от световното турне по представяне на албума "Didn`t It Rain". Концертът е със съдействието на АРТИШОК.