Имената им бяха изтеглени чрез томбола сред всички, отговорили правилно на въпроса: В кой университет Мая Плисецкая се сдобива със званието професор?
Верният отговор е: Московски държавен университет "М. В. Ломоносов".

Артистите от Имперския руски балет сменят 120 костюма в "Дон Кихот", два тира ще докарат пищния декор от Испания за представлението в София на 12 февруари от 19.00 ч. в зала 1 на НДК.

Спектакълът - по музика на Минкус, постановка на Мариус Петипа и хореография на Александър Горски, в редакцията на художествения ръководител на трупата Гедиминас Таранда - е допълнителен, поради големия интерес към гастрола на Имперския руски балет, основан преди 20 години от Мая Плисецкая.

От европейското турне на трупата най-възторжено "Дон Кихот" е посрещнат в Испания, където от края на миналата година досега Имперският руски балет е изнесъл над 50 представления.

"Никакви капризи по отношение на храната няма от страна на артистите. Единствено, с което този път ни изненадаха, бе заявката за кисело мляко преди спектаклите и тъй като не познават млечното разнообразие на българския пазар, са оставили ние да изберем най-доброто", издават организаторите.