Управляващата група за Детската Евровизия на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) одобри логото на 13-ото издание на песенния конкурс. То е вдъхновено от красотата на българската природа и е в съзвучие с тазгодишното послание - #откривай (#discover). Младите хора на Европа са креативни и любопитни и логото ги приканва да откриват нови хоризонти и мечти. 
 
"Логото е умело съчетание на традициите и технологичните новости. Светът се разширява с нови възможности. Опитът на всеки човек води както към вътрешно себепознание, така и към бъдещето, което трябва да бъде открито. Надявам се, че ще успеем да провокираме у младите този стремеж. Именно младото поколение е бъдещето" - заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова. 
 
Управляващата група на Детската Евровизия заседава цял ден в София и разгледа различни варианти за оформлението на сцената. Обсъдени бяха и плановете на екипа на БНТ за сценичното съдържание и видеоматериалите, които обществената медия ще покаже на Европа.
 
Най-престижният детски песенен конкурс в Европа ще се проведе на 21 ноември в столичната зала „Арена Армеец”. Милиони зрители от цял свят ще имат възможност да открият България като страна на древни традиции и култура, красива природа и сърдечни хора.