Рупърт Мърдок и Джери Хол бяха широко усмихнати, докато се женеха в църквата на "Флийт Стрийт" само преди шест години - но сега, без обяснение, всичко приключи.

Embed from Getty Images

Тогава Мърдок беше на 84 години, а сега, на 91, е изправен пред четвъртия си развод. Всички се питат какво ще му струва това, предвид състоянието от почти 15 милиарда паунда, които има. 

На годишното му лятно парти в галерия "Serpentine" в Централен Лондон в понеделник нямаше и следа от съпругата му.

За мнозина раздялата им е изненада, въпреки че някои близки до двойката твърдят, че след пандемията Мърдок е започнал да й се дразни малко.

Embed from Getty Images

Започнали са да се появяват слухове, че магнатът "се оплакал от поведението на жена си, а също и че не му харесва, че тя се наслаждава на питиетата твърде много". Източници обаче твърдят, че тя обича да пие, но не прекалява.

Също така се дискутират въпросите, защо точно сега, и имайки предвид че е твърде стар, да не би Джери Хол да не иска повече да чака да остане сама, защото предбрачния договор може би е твърде железен и добре дошъл за нея. 

Предишните съпруги на Мърдок подписаха пред и след брачни споразумения и вероятно същото ще стане и с 65-годишната Хол, чието собствено състояние беше отчетено на 10 милиона паунда, когато се ожениха през 2016 г. Адвокати коментират, че от решаващо значение е че брака е без деца и че Мърдок е разумен човек, проницателен бизнесмен и надали ще изгори много от тази работа.