През август и септември в киноцентъра в Бояна ще се проведат практически курсове в департаментите "Кино грим", "Гардероб", "Грип" (осветление), "Дизайнер продукция", "Локации", организирани от FilmForge. Всички желаещи да започнат работа в киноиндустрията имат възможност да се включат и да усвоят полезни умения от своите ментори - професионалисти с дългогодишен опит в осъществяването на международни филмови проекти, съобщават от киноцентъра.

Снимка: FilmForge

FilmForge e центърът за професионално обучение на кадри за филмовата индустрия към "Ню Бояна Филм Студиос". Той предлага разноообразие от курсове, проектирани така, че да дадат възможност на стажантите да започнат работа в индустрията възможно най-бързо. Курсовете са водени от опитни кино професионалисти и се осъществяват на територията на филмовото студио в Бояна, където обучаващите се не само получават достъп до инфраструктурата и услугите на киноцентъра, но и усвояват най-съвременните практики в занаята и прилагат уменията си в реална работна среда.

Обученията за Кино грим, Гардероб и Грип департаментите ще се проведат от 15 до 19 август. Обучението за Дизайнер продукция е от 22 до 26 август, а за Локации - от 26 до 30 септември. Повече информация има на сайта на FilmForge.