Тази вечер в ефира на БНТ 1 започва "Седмицата на Евровизия", която ще представи големите български успехи на най-престижната музикална надпревара в света. Точно в 22 часа зрителите ще могат да си припомнят първото българско класиране в топ 5 на Евровизия - 5-тото място на Елица Тодорова и Стоян Янкулов с песента "Вода" през 2007 година.

Снимка: Eurovision

На сцената на Евровизия 2007 изгрява звездата и на двама от най-популярните артисти, които са участвали в конкурса - Верка Сердючка и Мария Шерифович. Песните им "Dancing Lasha Tumbai" и "Молитва" се превръщат в европейски хитове, а 13 години по-късно те продължават да участват в шоу програми свързани с конкурса.

Пълната програма на "Седмицата на Евровизия" по БНТ 1:

"Седмицата на Евровизия" ще продължи в сряда с излъчване на Евровизия 2016 в Стокхолм с участието на Поли Генова, която зае 4-то място с песента "If Love Was A Crime". В четвъртък от 21 часа в ефира на БНТ 1 ще бъде излъчена Детската Евровизия 2015, която се проведе в София. В петък от 22 часа зрителите ще могат да си припомнят емоциите от Евровизия 2017 в Киев, където Кристиан Костов завърши на второ място с песента "Beautiful Mess".

В събота на живо в ефира на БНТ 1 ще бъде излъчено специалното шоуто "Europe Shine a Light" от 22 часа, в което ще вземе участие Виктория. Телевизионната програма ще представи песните и артистите от отменената Евровизия 2020, но няма да излъчи победител. В шоуто ще вземат участие Верка Сердючка и Мария Шерифович, както и други звезди от конкурса.

Снимка: Eurovision

БНТ ще даде възможност и на българските зрители да изберат любимата си песен от Евровизия. Те могат да гласуват за своя фаворит на уеб сайта, както и чрез мобилното приложение на телевизията.

Снимка: Eurovision