Според запалени фенове на спектакъла на тази дата Деян Донков е замествал харизматичния актьор в образа на Македонски. Възрастният Македонски е сред най-колоритните хъшове от повестта „Немили-недраги” на Иван Вазов, по която е направена хитовата постановка на Александър Морфов.

Миналия месец Чочо е пропуснал и новия спектакъл „Пет жени в еднакви рокли” от Алън Бол, който се играе на сцена „Сълза и смях”. Там също го е заместил колега. Причината за отсъствието са здравословни проблеми, научи „Монитор”.

Една от версиите за липсата на актьора от двете представления е падане и последвала травма. До приключване на броя актьорът не беше открит за коментар, но че е отсъствал по болест потвърди шефът на трупата Павел Васев. „Чочо Попйорданов ми предостави болничен лист и наистина бе заместен от Деян Донков. Това са обикновени неща и подобни смени се правят непрекъснато”, увери той.

Причината за тревогата около здравословното състояние на звездата от „Дунав мост” и „Граница” е, че преди две години Чочо също имаше сериозни проблеми. Тогава един от най-обичаните актьори боледува на два пъти от пневмония и тя изцеди силите му и го промени до неузнаваемост. Болестта го извади за дълго от афиша на Народния и тогава самият Морфов се наложи да влезе в неговата роля в „Хъшове”. Въпреки всичко Попйорданов-младши успя да се възстанови и се върна на сцената. Сега колегите му стискат палци през новия сезон той отново да бъде на линия.

„Хъшове” на Морфов е сред най-дълго играните представления, направено през 2004 г. по повод юбилея на Народния театър. Той бе обявен за най-добър спектакъл през 2005 г. от фондация „Аскеер”, като Александър Морфов и Валери Йорданов взеха по една статуетка съответно за режисура и за водеща мъжка роля.

Вижте снимки на Чочо Попйорданов >>