Най-големият музикален фестивал на открито в света - британският Гластънбъри, беше отменен за втора поредна година заради пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

"Въпреки всичките ни усилия, стана ясно, че няма да можем да организираме фестивала тази година" - заявиха основателят Майкъл Ивис и дъщеря му Емили.

Фестивалът беше отменен и миналата година. Повече от 135 000 билета за него бяха разпродадени само за половин час.

"Както и миналата година, бихме искали да предложим на купилите си билети през октомври 2019 г. за прехвърлят депозита си от 50 лири за догодина. Гарантираме възможност за купуване на билет за Гластънбъри 2022 г.", допълниха организаторите.

Тази година трябваше да бъде отбелязана 50-ата годишнина на фестивала. Хедлайнер щеше да е бившият член на Beatles Пол Маккартни.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Фестивалът Гластънбъри е основан от фермера Майкъл Ивис и покойната му съпруга през 1970 г. Двамата се вдъхновяват от фестивала в Бат. Сега дъщерята на 83-годишния Майкъл му помага за организирането му. Първите билети са стрували по 1 лира, а сега цената им е по 265.

Снимка: AP/БТА

В него участват най-известните музиканти в света. Рекордната му посещаемост е през 1994 г., когато са продадени 300 000 билета.

Снимка: Getty Images