Статията, в която публикуват заключенията от изследванията си, е публикувана в списание "New England Journal of Medicine". "Най-очевидната полза от ежедневното приемане на ядки е намаляването на смъртността от сърдечно-съдови заболявания с 29%. Освен това установихме съществено понижение - с 11% на смъртността от рак", каза Чарлз Фъчс от Института за ракови заболявания "Чарлз Дарвин" в Бостън. Учените доказват, че ако се яде порция ядки веднъж в седмицата, рискът от смърт намалява с 11%, при един - два пъти седмично - с 13%, при пет-шест пъти - с 15% и при седем пъти - с 20%.

Изводите са направени в резултат от наблюдения на здравословното състояние на 76 000 жени от 1980 - 2010 и 42 000 мъже от 1986 - 2010 г. Освен това учените са установили, че хората, консумиращи повече ядки, са по-стройни, по-малко пушат, по-често спортуват и се хранят по-здравословно.