"Решението е да използвате стайлинг продукти, които осигуряват желания обем. Става дума за предлаганото на пазара разнообразие от пяна и гелове, които се нанасят в корена на косата, а не по дължината . А кой е най-подходящият за вас - достатъчно е да попитате своя фризьор", съветва читателите на "Труд" Мария Томова, носителка на няколко световни титли за фризьорство.

За още по-силен ефект от продуктите за обем се препоръчва, след като се свали шапката или шалът, леко с ръце да се "въведе въздух" в косата.

"Ефектът на препаратите е до следващото измиване. Но жените да имат предвид, че с всяко разресване се отнема от продукта, затова резултатът не е толкова впечатляващ примерно на втория ден", казва още Мария Томова.

В студените месеци косата става по-суха в краищата. По тази причина в рисковия период трябва да се ползват продукти на базата на различни видове олио за подхранвяне на косъма.

Друг трик за здрава коса е всеки месец, не само през зимните, да я подстригвате по мъничко, колкото да се вземат връхчетата .