Професионалист с над десетгодишен опит в изкуството на грима, Зоран Коцов демонстрира трите най-актуални тенденции за пролет/лято 2015 г., предлагащи класическа, ежедневна и по-дръзка визия. Представяме ви първата от тях:

Котешки поглед

Стъпка 1:
С четка нанесете равномерно матиращ фон дьо тен. Започнете от центъра на лицето и разнесете настрани. Прелейте към шията, за да избегнете разлика.

Стъпка 2: Нанесете пудра, за да фиксирате фон дьо тена и да матирате допълнително.

Стъпка 3: За очите използвайте нежни нюанси, като ги преливате. За основен цвят изберете лек бежов нюанс и го нанесете върху целия клепач. Подчертайте погледа с по-тъмен цвят върху външния ъгъл на клепача.

Стъпка 4: С плавно движение нанесете очна линия в основата на миглите на горния клепач. Издължете и свържете с линията на долния клепач, за да постигнете ефект "котешки поглед".

Стъпка 5: За по-драматичен поглед използвайте спирала за супер обем, както върху долните, така и върху горните мигли.

Стъпка 6: За да подчертаете скулите, с четка нанесете озаряващи перли. Изберете нюанс, малко по-тъмен от този в останалите участъци на лицето.

Стъпка 7: За финален щрих използвайте коралово червило. Нанесете внимателно с потупващи движения на пръстите, като започнете от центъра на устните и разнесете внимателно.