Маска с мед

Намокрете лицето си и нанасете пчелен мед. Нека действа 5 минути. След това изплакнете, като редувате, топла и студена вода.

Избелваща маска

Смесете 2 с.л. кисело мляко с лъжица пшенични трици или брашно. Кашичката се нанася на лицето и стои 20 минути. Измийте с топла вода.

Маска с тиква

В сезона на тиквите, освен да похапнете, заделете малко и за красота. Смесете тиква с мед, малко лимонов сок и кисело мляко. Нанесете маската върху лицето и след 10 минути изплакнете.

Маска с банан


Това е една от най-лесните маски. Смачкайте добре узрял банан и нанесете кашичката върху кожата. След 10 минути измийте с топла вода. По желание може да добавите кисело мляко и мед в маската.

Маска с лимонов сок


Изцедете половин лимон и разбийте сокът с 1 белтък. Нанесете върху лицето и оставете да изсъхне, след това измийте с топла вода.

Маска с овесени ядки

Смесете 1 с.л. овесени ядки с 1 с.л. пшенични кълнове, запарени във вряла вода. Добавете 15 капки прясно изцеден лимонов сок и нанесете получената маска за 20 минути. Тя ще почисти порите и ще освежи цвета на лицето ви. Маската е подходяща за мазна кожа.