Здравей,

Извини ме, обръщам се на ти, но зная толкова много за теб. Познавам те отдавна, въпреки че ти ме познаваш отскоро.
От майка си чух за първи път за теб, но тя не те споменаваше като приятелка, по-скоро говореше като за досадна и неизбежна роднина, която трябва да изтърпи, страдайки. Ужасяваше се от всеки  пристъп на сърцебиене, защото нейният баща бе починал от инфаркт.

По-голямата ми сестра  живее с теб в добри отношения и се чувства пълноценна жена, без да става обект на насмешки и анекдоти, когато стане дума за твоите влияния.

Ти знаеш как да вгорчиш живота на всяка жена, особено с връхлитащите топли вълни. Дистанционното за климатика се превръща в продължение на ръката – за бързо намаляване или увеличаване на температурата. Ако няма друг в помещението – както и да е, но ако жената работи например с по-млади колежки, не дай боже с колеги, то отношението им задължително се променя. И най-безобидното е снизхождението! Имам позната, която беше споделила, че са кръстили климатика в офиса Климактериум.
По-жестока си с топлите вълни нощем, когато жената се събужда изпотена – преобличането е досадно не само за нея, а и за мъжа ѝ. Е, и той хърка, но рядко се чувства виновен за това.

Как те разпознах, че си дошла при мен?

По натура съм сдържана и търпелива. В последните години обаче имах доста отчетливо изразен предменструален синдром. Когато започвах „емоционално“ да повишавам тон, а апатията се сменяше с лакомо похапване, то за хората около мен беше ясно, че наближава месечния ми цикъл. Тези състояния обаче станаха по-продължителни. Беше ми невъзможно да контролирам било настроението си, било пристъпите на вълчи глад. Дори след фитнес не се чувствах заредена. Дадох си сметка, че от два месеца нямам мензис. Сигурно е от стреса от новата, по-висока позиция в компанията. Но всъщност знаех, че си дошла и при мен. По-плахо, по-възпитано.  Благодаря ти за това!

Бях подготвена, обичам да съм подготвена.  От сестра си знаех как да те посрещна – без излишен драматизъм. С ясното съзнание, че ще бъдеш част от моя живот, но държа да сме приятелки! Да не ме предаваш точно сега, когато постигнах заветното повишение и трябва да поддържам авторитет пред екип от амбициозни, напористи хора. Сега, когато децата ми са студенти и с мъжа ми имаме повече време един за друг – ако ще се потя нощем, предпочитам заслугата да не е твоя, а негова.

Тайната на нашето приятелство е сутрин и вечер по една таблетка "Ремифемин". Без хормони, без окосмяване, без излишни килограми. Вашият постоянен спътник...

Топлите вълни оставяме само на морето, нали?
Поздрави,

Пламена, жена на 49 г.