Пилингът  има избелващо, хидратиращо и антиейдж действие. За различните типове кожа (мазна, суха, смесена) има различни видове пилинг. Хубаво е продуктите за процедурата през студения сезон да съдържат алфа и бета хидрокси киселини.

Пилинг според кожата


За мазния тип кожа е полезен бадемовият пилинг, а за сухата - млечният. За зряла кожа се препоръчва гликолов пилинг с лифтинг и анти-бръчки ефект. За по-проблемните типове кожа също има определен вид процедури - при хиперпигментация е хубаво да се ползва кротонов пилинг,  а при суха кожа с подкожни неравности е препоръчителен силициловият пилинг

На мода е...


Пилингът с гликол. Той е особено подходящ за много тънките кожи, които лесно се поддават на оформяне на бръчки. Той съдържа 70%  гликол и е хубаво да се ползва при зряла кожа. След тази процедура не се получава излющване и има страхотен лифтинг ефект.

Как да се подготвим за пилинг?


Подготвителният период е хубаво да продължава 2 седмици. През това време се използват ретинолови продукти – измивен гел и крем, за по-добър резултат след процедурата. След приключване на пилинга се използват възстановяващи продукти, които овлажняват и регенерират кожата.

Честота

Интензивният курс за пилинг е 6 процедури, като се правят веднъж на 7 до 10 дни. Но ефектът се забелязва още след първата процедура.

За да се уверите колко е важна професионалната грижа за кожата на лицето, имате възможност да спечелите ваучер за 60-минутна процедура за лице от Beautyexpert.bg. Участвайте в конкурса на Dir.BG "Стани модел за един ден"  и можете да спечелите още една специална награда - серия олио за коса, шампоан и балсам от марката Nashi Argan.