Този път тя разкри още шокиращи детайли. Създателят на „Мирамакс“ заплашил актрисата да ѝ счупи капачките на коленете, съобщават от ploshtadslaveikov.com, цитирайки „Гардиън“.

Вижте снимки на Салма >>

Заплахата в чисто мафиотски стил била само част от дългата му застрашителна тирада срещу актрисата, предизвикана от отказа ѝ да му осигури поисканите сексуални услуги.

По думите на Хайек, докато траели снимките на биографичния филм „Фрида“ за мексиканската художничка Фрида Кало, Уайнстийн казал на режисьорката Джули Таймор:

„Ще ѝ счупя капачките на коленете на тази…“, като използвал обидна дума, свързана с женската анатомия.

Хайек вече разкри подробности за тормоза, на който е била подложена по време на снимките на „Фрида“, в който, освен че играе главната роля, е и копродуцент. В статия за „Ню Йорк Таймс“ от 2017-а тя твърди, че Уайнстийн е заплашвал да я убие, карал я да участва в секссцена с друга актриса. Това се случило, след като тя неколкократно отказала на исканията му за секс.

Тогава Уайнстийн отрече всички обвинения и каза, че „не помни да е притискал Салма да прави неоснователна секссцена с друга актриса и не е присъствал на заснемането на филма“.

Салма обясни пред Опра защо не се е включила в първата вълна от обвинения срещу Уайнстийн:

„От „Таймс“ ме питаха нямам ли какво да разкажа за него – и при самото предложение у мен се върна целият този смут. В крайна сметка отказах. След това се засрамих, че съм постъпила страхливо. Подкрепях борбата за правата на жените две десетилетия и накрая се оказах страхливка.

Когато информацията за Харви излезе, ме хвана срам, че съм премълчала това, което преживях. Но тогава имах чувството, че моята болка е твърде малка в сравнение с историите на всички останали“.


Междувременно стана ясно, че прокуратурата на окръг Лос Анджелис разследва нови обвинения за сексуален тормоз срещу продуцента Харви Уайнстийн, подадени от три анонимни лица.

С обвинения срещу един от основателите на студиото "Мирамакс" излязоха още над 70 жени, сред които актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Ума Търман и Салма Хайек.