Мариана, която е част от екипа на In Angency и Pretty Dance Hall, започва да води в модерната зала за танци курсове по тае бо от 19 април. По време на свое турне в Южна Корея, Мариана усвоява тайните на таекуондото. Брюнетката е крехка само привидно – всъщност тя има лилав колан по бойния спорт. Връщайки се в България, Мариана решава да усвои и тайните на тае бо-то, което представлява смесица от бойни изкуства, бокс и аеробика.

На гранд руското парти на 16-ти Мариана ще изпълни култови руски парчета като “Подмосковные вечера”, „Калинка”, „Мне мама тихо говорила”, „Миллион алых роз” и „Бубамара”, а за „Смуглянка”, „Земля в илюминаторе”, „Песня мушкетёров”, „Александра” „Позови меня” и др. ще си партнира с украинката Ника Любецкая. Нетрадиционен аранжимент към любимите песни, дело на пианиста Момчил Атанасов, ще изненада приятно феновете на руската музика и култура.

Веднага след руското шоу, Мариана заминава за Смолян, където ще репетира представлението „Славеят на Андерсен”. На певицата са поверили нежния „вокал” на най-сладкогласния певец в природата - самия славей. Саундтракът към постановката е от филма „Последния император”, а Мариана ще пресъздаде с глас цялото усещане за приказност, мистичност и екзотика на източния свят. Режисьор на смелата пиеса е Венелин Методиев, а премиерата е на 21 април.