Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл отбеляза 40-ия си рожден ден с видео, в което приканва приятелите си да помогнат на жените да се върнат на работа след пандемията. В кадрите съпругата на принц Хари, която беше актриса, се шегува с комичката Мелиса Маккарти два месеца след като роди дъщеря си Лилибет.

"Тъй като празнувам 40 години, приканвам 40 приятели да отделят 40 минути от времето си, за да наставляват една жена, която се подготвя да се върне на пазара на труда“, казва след това тя.  "Мисля, че ако всички направим това и посветим 40 минути на подобен жест, ефектът ще се разпространи".

В послание на сайта на фондацията "Арчиуел" Меган пояснява, че за нея менторството е начин да бъде помогнато на дамите да си върнат увереността и икономическата сила. Тя се надява инициативата ѝ "40х40" да вдъхнови "глобална вълна в услуга" на нуждаещите се.

Милиони хора по целия свят загубиха работата си заради пандемията от Covid-19.

Снимка: Getty Images

Във видеото за съвсем кратко се появява и мъжът ѝ, който се вижда през прозореца на стаята, в която половинката му разговаря с колежката си.

Семейството вече живее в Калифорния и е сред най-богатите американски знаменитости, предава БТА.

В инициативата "40х40" на Меган Маркъл са се включили също модната дизайнерка Стела Маккартни, певицата Адел, съпругата на канския министър-председател Софи Трюдо.