Навръх рождения си ден Меган Маркъл неволно показа първа снимка на дъщеря си Лилибет Даяна - това предават редица чуждестранни медии днес, отбелязвайки, че два месеца след раждането на момичето, почитателите на принц Хари и съпругата му най-после са имали възможността да го видят, макар и съвсем случайно. Само че нещата стоят по малко по-различен начин, тъй като онова, което са забелязали хората, за жалост не е нищо повече от размазания силует на бебето.

Вчера, по случай личния празник на бившата актриса, през който тя навърши 40 години, бе споделено специално видео, в чиито кадри тя обяснява за новата си кампания в подкрепа на жените, връщащи се на работа, наречена "40х40". В него тя разговаря чрез видео връзка с колежката си Мелиса Маккартни, позната от филмите "Шаферки", "Нежна полиция", "Шпиони" и т.н.

Вижте кадъра >>

В първите секунди на клипа Меган включва лаптопа си, а камерата, снимаща я в дома ѝ, показва близък план на масивната мраморна маса, където се намира компютъра. На нея, встрани от купчината книги, върху която е поставено устройството, могат да бъдат забелязани четири снимки, сложени в рамки. Именно на една от тях е запечатана нежната целувка по челото, с която внукът на кралица Елизабет Втора дарява своята малка наследница.

Сайтът Page Six уточнява, че въпросното черно-бяло изображение се намира между други две, като първото показва цялото семейство, а второто - Маркъл с първородния ѝ син Арчи. Само че фотографиите са замъглени, понеже фокусът на обектива пада върху звездата от сериала "Костюмари". Това обаче съвсем не е проблем за задокеанската преса, тържествено отбелязваща, че видеото бележи не само първа поява на брюнетката след раждането, но също така за първи път разкрива лика на второто ѝ отроче... Нещо, което в общи линии изобщо не е така. По всичко личи, че светът ще трябва да изчака мига, в който съпрузите ще вземат решение официално да споделят образа му с него. Кога обаче ще се случи това - никой не знае.

Меган даде живот на Лили на 4 юни т.г. в 11:40 ч. местно време. Бебето, появило се на тази земя с тежест от близо 3500 гр., проплака за първи път в болница "Котидж хоспитал", намираща се Санта Барбара, в югозападния американски щат Калифорния.

Снимка: Getty Images

Хари и половинката му кръстиха второто си дете в чест едновременно на британската кралица и на майката на принца, покойната принцеса Даяна - съответно Лилибет и Даяна.

"С голяма радост принц Хари и Меган, принцът и принцесата на Съсекс, приветстват с добре дошла на света своята дъщеря Лилибет "Лили" Даяна Маунтбатън-Уиндзор. Майката и детето са здрави и са добре, и вече са си вкъщи", обяви тогава прессекретарят на двойката.

При съобщаването на радостната вест обаче не бяха публикувани снимки на новороденото.