Италианският певец Ал Бано породи полемика и подигравки с изказване за коронавируса, съобщава вестник "Кориере дела сера".

Вчера във видеовръзка от вилата си в Челино Сан Марко с водещата на неделното предаване по РАИ Уно Мара Вениер, Ал Бано коментира пандемията. Той изрази увереност, че човечеството ще спечели битката с коронавируса, защото винаги е побеждавало злото.

"Първоначално винаги е изглеждало, че злото е на път да победи, но накрая човечеството винаги надделява", подчерта певецът.

Като пример той изброи това, че хората винаги са побеждавали срещу чумите, вирусите, испанския грип, срещу войните и диктаторите.

После обаче Ал Бано допусна колосален гаф, като заяви: "Човекът е унищожил динозаврите, така че ще унищожи и коронавируса". Това веднага породи лавина от коментари в социалните мрежи, където повечето потребители препоръчаха на певеца да пее, вместо да говори. А в интернет вече има и клипове, които осмиват партньора на Ромина Пауър.

Заради гафа никой не обърна внимание на предупреждението на Ал Бано, че новият вирус създава от своя страна един "икономически вирус" и политиците трябва да предотвратят това "огромно болестно състояние".