Меган, херцогинята на Съсекс, се сдобива с все по-значима роля в британското кралско семейство - четири организации минават под неин патронаж, включително и Британският национален театър.

Вижте снимки >>

Междувременно Меган Маркъл посети Smart Works - организация, подпомагаща беазработни жени да си намерят работа, като им помага да повдигнат самочувствието си и да изглеждат добре.

Меган даде своите съвети по стил, за да окаже подкрепа на жените в нужда.

Херцогинята носеше палто Oscar de la Renta в модерното бежoво и черна рокля, която подчертаваше корема ѝ.

Подобна визия тя бе избрала и по време на посещението си с принц Хари в Австралия, скоро след като обявиха новината, че херцогинята е в очакване на първото си дете.

Дворецът Кенсингтън съобщи в четвъртък, че Меган ще поеме патронажа на Националния театър и на Асоциацията на университетите от Общността на нациите - две престижни функции, които десетилетия наред са били изпълнявани от кралица Елизабет II, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Дворецът заяви, че кралицата е делегирала на херцогинята на Съсекс покровителството на Националния театър и на университетската асоциация.

Освен тях, Меган поема патронажа и на две благотворителни дружества - "Смарт уъркс" - организация, подпомагаща жени в неравностойно положение за придобиване на работа - и фондацията "Мейхю", която действа в Лондон и в международен план.

Меган и нейният съпруг - принц Хари - очакват своето първо дете през пролетта.