Британските кралски особи присъстваха на великденската служба в замъка Уиндзор, но кралица Елизабет Втора отсъстваше, съобщи Асошиейтед прес.

Напоследък кралица Елизабет Втора трудно се движи.

С принц Уилям и Кейт бяха две от трите им деца - 8-годишният принц Джордж и 6-годишната принцеса Шарлот.

В параклиса "Сейнт Джордж" бяха също най-младият син на кралицата принц Едуард, съпругата му и децата им, както и дъщерята на принц Андрю, принцеса Юджини.

Кралица Елизабет Втора, която навършва 96 години в четвъртък, тази година чества платинен юбилей на трона - 70 години. Тя намали обществените си изяви по лекарски препоръки, откакто прекара един ден в болница през октомври миналата година. Елизабет Втора се разболя и от ковид през февруари. Миналия месец обаче присъства на възпоменателна служба за съпруга й принц Филип и продължава да се среща с дипломати и политици виртуално.

В четвъртък внукът на Елизабет Втора принц Хари и съпругата му Меган я посетиха. Те за първи път пристигнаха заедно във Великобритания, откакто се оттеглиха от задълженията си като представители на британското кралско семейство през 2020 г. Двамата сега са на игрите "Инвиктус" за военни ветерани в Нидерландия. Хари продължава да е техен патрон.