Бьорн Улвеус от легендарната четворка "АББА" започва радиошоу по Apple Musiс, в което ще се опита да обясни защо песни като "Mamma Mia" и "Dancing Queen" остават толкова популярни след десетилетия.

Предаването на китариста, певец и съавтор на песните на шведската супергрупа започна вчера. То ще включва музика и разговори с приятели на Улвеус. В първото ще участва Найл Роджърс.

Двамата ще разговарят за тайните на създаването на хитове и ще се опитат да отговорят на въпроса защо музиката на "АББА" още е в главите на хората.

Шоуто е последица от ренесанса на бандата. Бени Андершон, Бьорн Улвеус, Агнета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгстад издадоха първата си нова музика заедно от 40 години през ноември в албума "Voyager''. През май започва серия от концерти на живо с техни холограми.

Други гости на Улвеус ще бъдат Катрин Джонсън, която написа пиесата "Mamma Mia" и сценария за филма със същото име, както и Джон Ренк - творчески директор на предстоящите концерти,

Улвеус е поредната звезда с шоу в Apple Music, пише БТА. Преди него така се изявиха Елтън Джон, Weeknd, Джей Балвин, Шаная Туейн.

АББА

Снимка: Baillie Walsh