Украинският президент Володимир Зеленски благодари на колежката си, актрисата Джесика Частейн за подкрепата й в продължаващата война с Русия.

Зеленски и ръководителят на президентската администрация Андрий Йермак, се срещнаха с 45-годишната американска кино звезда в затворен формат в украинската столица Киев в неделя. След като й описва ситуацията, носителката на "Оскар" от тази година, казва: "Вие сте много храбър народ! Украинците са толкова силни!". 

"Американската актриса Джесика Частейн е в Украйна днес. За нас подобни гостувания на известни личности са изключително ценни", се казва в изявление в "Телеграм". 

Докато беше в Киев Джесика посети детската болница "Охматдит", за да се срещне с деца и младежи, пострадали от войната в градовете Херсон и Чернигов, преди да отпътува за Ирпен. 

Снимка: БТА

През юни Зеленски благодари на холивудските гости от A-листата като Бен Стилър, Шон Пен, Лив Шрайбър и Анджелина Джоли за посещенията им в разкъсаната от война страна по време на жестоката инвазия на Русия.

Министерството на отбраната заяви в туит, че страната е "благодарна на холивудските звезди, които въпреки опасността, ни посетиха".

Изявлението гласи: "Вие сте повече от просто вдъхновение за всички нас. Милиони по света са чули от вас истината за борбата на украинския народ". 

Анджелина е специален пратеник към Върховния комисариат на ООН за бежанците и посети Украйна през април, където се срещна с доброволци и бежанци.

Шон беше в страната, когато избухна войната и снима документален филм за варварското нашествие на президента на Русия Владимир Путин.

Актьорът организира и благотворителен концерт, събирайки 2 милиона паунда за жертвите на войната, пише "Daily Mail".