Американската телевизионна водеща Елън Дедженерис спира своето токшоу след 19 години на екран, съобщи електронното издание "Hollywood Reporter".

Дедженерис обмисляла решението няколко години. На 11 май тя информирала екипа за плановете си настоящият сезон на шоуто да бъде последен.

"Творческите личности постоянно трябва да се изправят пред предизвикателства - това шоу е страхотно и забавно, но вече не е предизвикателство", каза телевизионната водеща пред изданието.

Тя ще говори за решението си с Опра Уинфри в предаването на 13 май.

През 2018 г. пред в. "New York Times" Дедженерис сподели, че съпругата ѝ - актрисата Порша де Роси, я насърчавала да сложи край на натоварената си работа по 180 предавания годишно, но брат ѝ, наред с ръководството на "Warner", я убеждавали да продължи да прави шоуто, предава БТА. Тогава тя взела решение да подпише договор за още три години.

Снимка: Getty Images

Миналото лято в социалните мрежи бе подета кампания с призив телевизионната водеща да се оттегли от популярното си токшоу след съобщения за враждебна и токсична работна среда за служителите на снимачната площадка.

"Шоуто на Елън Дедженерис" е отличено с над 60 награди "Еми".

Снимка: Getty Images