Звездата на китайското кино Фан Бинбин поднесе извиненията си, след като стана ясно, че дължи на китайските данъчни власти еквивалента на 129 милиона долара данъци и такси.

Вижте снимки на Бинбин >>

36-годишната актриса се появи във Weibo - китайския Туитър, и призна греховете си, помоли феновете да й простят и поднесе извиненията си пред обществото, приятелите си, които са разтревожени, и данъчните власти.

Проблемите на Бинбин започнаха през месец май, когато бивш телевизионен водещ качи в интернет нейни договори. Според тези документи, актрисата получила 10 милиона юана (1,3 милиона евро) за 4 дни работа, но всъщност спечелила допълнително 50 милиона юана. Аферата разкри наличие на предполагаема система за двойни договори, като единият е предназначен да бъде представен пред данъчните власти, докато другият за далеч по-голяма сума остава скрит, за да се избегне плащането на данъци.

Данъчните власти в провинция Цзянсу в Източен Китай са започнали разследване. Името на актрисата не се споменава, но седалищата на фирмите, на които тя е собственик, се намират именно в тази провинция.