Йорданка Христова защити Лили Иванова след скандалите, съпроводили концерта й в пловдивския Античен театър.

Думите на Христова бяха цитирани на фейсбук страницата на изпълнителката на "Панаири", която получи упреци, че не е пяла на ниво под Тепетата, че се е държала пренебрежително с публиката, че едва ли не е време да се оттегли от сцената, че при концерта не са спазени актуалните противоепидемични мерки и пр.

"Възхищавам се от Лили. Нейната кариера е дълбоко осмислена и заслужава само аплодисменти. В нашата страна всеки си говори и пише каквото си поиска. Това не е демокрация, а анархия! Цялата тази история се раздуха до такива небивали размери... Сякаш всичко друго ни е наред, че един концерт е развалил всеобщата идилия в държавата. За мен истината е съвсем различна.

Ние тук не сме научени да спазваме никакви правила. Всяка една норма се пренебрегва. Това е причината да сме на този хал. Вижте как се държат шофьорите по пътищата, това също е доста показателно", цитира Лиили Иванова колежката си Йорданка Христова, изказвайки й специални благодарности и изпращайки й сърца.

В защита на примата се обяви и Петя Буюклиева: "Това са икони, които не можеш да ги покриваш с пластове тиня. Не можеш да изцапаш една икона! Ти можеш да изцапаш себе си с тинята, която хвърляш по една личност, която е легенда за България, възпитавала поколения наред в естетика. Лили Иванова и до момента е любимка на цял един народ и залите на нейните концерти за препълнени. Затова мисля, че не е красиво да хвърляш кал, защото тази кал, като бумеранг, се връща към теб след това и към твоето име. Лили Иванова трябва да бъде аплодирана, дори и само да излезе и да се представи на сцената, без да пее - да каже: Здравейте, фенове, обичам ви! Защото вече е на това ниво. Когато бях в Куба, на сцената излезе една много възрастна жена, обаче нагласена, направена, една слабичка, бонбон. Супер звезда за кубинците! Публиката беше на крака - и тя нямаше нужда да пее, те плачеха и викаха нейното име! Достатъчно е пяла, достатъчно е възпитавала този респект", е заявила Буюклиева, чиято "пледоария" Лили също публикува на стената си във Фейсбук.

"Не мърсете с недостойните си и мръсни ръце името на Лили Иванова!", написа пък Георги Христов.