Холивудският актьор Никълъс Кейдж, който се ожени за Ерика Койке в пияно състояние в Лас Вегас, сега ще трябва да плаща милиони. Причината е, че Ерика, която 4 дни бе официална г-жа Кейдж, иска съпружеска издръжка. След като изтрезня, холивудският екранен любимец разтрогна брака си с гримьорката, но...

Лас Вегас е известен като "световната столица на браковете" заради лесния и евтин начин за получаване на брачно свидетелство. Двойките нямат нужда от кръвен тест и няма период на изчакване. След като кратката форма бъде попълнена и изпратена до съответната служба заедно със 77 долара кеш или по банков път, както и снимка, свидетелството може да бъде издадено до минути.

Вижте Кейдж и съпругите му >>

В рамките на една година от получаването на брачното свидетелство трябва да се извърши сватбена церемония, за да бъде законен съюзът.

Градът предлага и много възможности за сватбени церемонии, като най-евтината е в Офиса за граждански бракове и струва 75 долара. Ако човек е решил да се ожени, може да сключи граждански или религиозен брак в зависимост от мястото, което е избрал. Повечето големи хотели в града имат сватбени параклиси, а и много от местните ресторанти предлагат подобни услуги. Можете да се ожените в местна църква, синагога, на голф игрище или в случаен параклис.

Именно този импулсивен порив на актьора ни накара да проверим как стоят нещата у нас. А те са:


- лична карта
- декларация
- надлежно заверено медицинско свидетелство, което има валидност 30 дни

Ако всичко това е налично, можеш да действаш смело. Без специални церемонии, а само със свидетели и подпис и си готов - може да стане от днес за утре.

Реално, ако Кейдж беше българин, щеше да си спести бързия брак, защото няма как на пияна глава да подпишеш. Най-малкото ти трябва медицинско. А и дори да го вземеш в много пияно състояние, трябва да изчакаш поне до следващия ден, защото за същия не става. След като се подадат документите, се прави справка за лицата. А до другия ден все пак има и време човек да изтрезнее, ако иска, разбира се.

Иначе се оказва, че в порядъчно подпийнало състояние човек може да сключи брак. Както се казва, настроението не е проблем.

"При сключване на брак хората винаги са доста весели и обикновено се черпят през целия ден", обясниха пред Dir.bg от столично обредно бюро.

Друго интересно нововъведение е това, че според стария Семеен кодекс от заявката до ритуала е трябвало да има поне месец, но вече не е така.

"Преди целта беше да се намалят разводите, защото все пак има месец за "размисъл" до датата. Но след като се видя, че това не работи, в новия Семеен кодекс отпадна. Така че при налични всички документи, брак може да се сключи от днес за утре", допълниха от обредното бюро.

Не ни остава нищо друго освен да поканим Никълъс Кейдж да вземе българско гражданство и да заживее в България, защото така ще си спести милиони. Просто у нас няма как да сключи брак на пияна глава на момента. Ще има поне ден за "размисъл".

Иначе честито на новата холивудска милионерка Ерика Койке. Дамата се жали, че е претърпяла финансови и морални щети от проваления ѝ брак. И сигурно е така...