Катрин Зита-Джоунс бе удостоена със специално отличие - почетен гражданин на Суонсий пред погледите на съпруга си Майкъл Дъглас и сина им Дилън.

Вижте снимки >>

49-годишната актриса се завърна в родния си град, за да получи наградата. Звездата на Зита-Джоунс изгря през 1998 г. с ролята ѝ в "Маската на Зоро". Тя изглеждаше невероятно в наситенорозова асиметрична рокля, която бе съчетала с обувки на висок ток в телесен цвят и подходяща чанта.

Страхотната рокля подчертаваше перфектно стегната фигура на актрисата. Драматичното асиметрично деколте образуваше лента, която се спускаше и по гърба на Джоунс.

Холивудската звезда бе оставила косата ѝ да се спуска свободно на къдрици. Тя бе заложила на опушен грим и розово червило.

"Повечето хора знаят, че Суонсий е родният град на Катрин и ние винаги сме се гордели с постиженията ѝ през годините. С оглед на посланическата ѝ роля за Суонсий и службата ѝ за киното и благотворителността, е ясно, че предлагаме на катрин най-голямата чест за 50-годишнината от провъзгласяването на Суонсий за град", каза председателят на градския съвет.

С честта са удостоени още принц Чарлз, футболния мениджър Крис Колман и д-р Роуън Уилямс - бивш архиепископ на Кентърбъри.