Кей Комуро, съпруг на бившата японска принцеса Мако, е изплатил дълг, който доста време беше пречка за сключването на брака им, съобщи БТА. Двамата се ожениха в края на миналия месец, а Мако загуби титлата, тъй като свърза живота си с обикновен гражданин. Тя е племенница на японския император Нарухито.

Първоначално сватбата трябваше да е през ноември 2018 г., но беше отложена. Причината за това станаха финансови спорове между майката на младоженеца и бившия й приятел за сумата от 4 милиона японски йени (около 35 хиляди долара), която той е дал за обучението на Кей Комуро.

Кей е учил право в САЩ. Информацията за дължимите пари предизвика остри реакции в Япония и дори се появиха опасения, че младият мъж използва годежа си с принцесата, за да реши финансовите проблеми.

Кей Комуро е превел на 15 ноември сумата от 4 милиона йени по сметката на бившия приятел на майка си, според агенция "Киодо". Не се съобщава обаче какви са източниците на тези средства.

Ден по-рано младоженците заминаха в САЩ. Те ще живеят в Ню Йорк, където Комуро работи в адвокатска кантора. Бившата японска принцеса се надява да си намери подходяща работа.