Херцогинята на Кеймбридж - Катрин, се появи във феерична лятна рокля със свежи цветове на специален уъркшоп по фотография. Тя е и новият патрон на Кралското фотографско дружество.

Вижте снимки >>

Кейт поема патронажа на дружеството от кралица Елизабет Втора, изпълнявала ролята 67 години, пише БТА, цитирайки Ройтерс.

"За нас е огромна чест да сме под патронажа на херцогинята на Кембридж Катрин, особено имайки предвид нейния личен интерес към фотографията", казва Майк Тайлър от Кралското фотографско дружество.

Вчера тя посети специален уъркшоп, посветен на фотографията и как това умение може да помогне на младите хора да развият увереността си и да се изразяват по-добре. Херцогинята на Кеймбридж бе облечена в свободна лятна рокля до глезените и носеше леки еспадрили на платформа в бежово с кожени връзки на глезените.

Съпругата на Уилям се нарича "фотограф аматьор", но тя е учила история на изкуството в Университета St. Andrews, където всъщност среща принца и фотографията е била част от дисциплините, на които е наблягала. Сега Кейт редовно споделя снимки, които тя е правила, на трите си деца - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. От портретни снимки по случай рождени дни до първия ден в училище - Катрин документира всеки важен за семейството момент и фотографиите ѝ са с отлично качество.