Американската комичка Кати Грифин разкри, че е болна от рак на белия дроб, който налага операция, а прогнозите й са насърчителни, съобщиха световните информационни агенции.

"Ще се подложа на операция, за да премахнат половината от левия ми бял дроб. Да, имам рак на белия дроб, макар и никога да не съм пушила", написа тя в Туитър.

"Лекарите са много оптимистично настроени, защото ракът е в първа фаза", добави 60-годишната комичка. Химиотерапия няма да е необходима, допълва БТА.

Кати Грифин е лауреат на две награди "Еми". Тя е водила 10 години новогодишното предаване на телевизия Си Ен Ен. През 2017 г.

Кати Грифин предизвика скандал, след като позира с уж отрязаната кървяща глава на президента Доналд Тръмп и разпространи снимката в социалните мрежи. Това беше фатално за кариерата й. Си Ен Ен прекъсна договора си с нея, тя беше принудена да отмени поредица от представления, рекламодатели се отказаха от услугите й, че дори получи и заплахи, че ще я убият.

Скрийншот: TMZ/Tyler Shields

Сестрата на Кати Грифин - Джойс, почина от рак през 2017 г., а майка й си отиде от този свят през март 2020 г., след като страдаше от деменция.