Kris Gran подарява любов, опакована в песен с нoвата си балада "Червена луна". Тя излиза като видео сингъл, който направи премиерата си на 21 април в официалния YouTube канал на музиканта.

Един от най-лиричните млади гласове в България отново стои зад музиката и текста на собственото си творчество. За пръв път обаче изгражда солидна група около себе си, която се включва не само в записите, но и в аранжимента, и клипа на "Червена луна". По песента Kris Gran работи с китариста Христо Нейчев и басиста Емилио Мархолев (син на китариста Георги Мархолев). Крайният резултат е неочакван - в началото лирична и нежна, в кулминацията си баладата придобива завършен рокендрол вид с доста по-твърд звук и забележителни китари. Kлавишните са записани от Николай Костадинов, а с беквокали се включва Миглена Русева от трио "Тринити" (неотменна част от концертите на Орлин Горанов, Акага, Михаела Филева).

Записите на "Червена луна" са в Sing Song Studio при Димитър Атанасов. Миксът е дело на Димитър Ганчев "Майт", а мастерингът - на Юлиан Янев.

Режисьор на видео-приказката е Иван Бъчваров, с който Kris Gran вече скрепи траен тандем. Този път зад камерата застава Виктор Добрев, а уникалните снимки от дрон са на Марин Кафеджийски.

В сюжета на неочакваната първа среща и любов от пръв поглед се впускат Зорница Вълкова и Иван Карастоянов... и един пуст път. Те метафорично пресъздават реалната първата среща на Kris Gran с неговата любима в живота. "Заглавието е единственото буквално нещо в целия проект. Когато любовта "удари" мен, луната наистина беше червена над спокойното море", лаконично разкрива част от личния си живот потайният музикант.

Видеото е снимано в продължение на две седмици като към бандата се присъединява и барабанистът Иван Ценов. Гримьорът Калина Каравасилева пък получава необичайна задача - да сложи грим на китарата на Kris, която неочаквано среща твърдия асфалт по време на снимки.

Проектът е реализиран с подкрепата на Национален фонд "Култура".