Херцогинята на Съсекс Меган последва стъпките на принцеса Даяна, придружавайки съпруга си принц Хари в първата и най-стара джамия в Южна Африка.

Вижте снимки >>

За да отбележат Деня на наследството - официален празник в Южна Африка, по време на който нацията празнува своята култура и традиции, Меган и Хари посетиха джамията Бо-Каап в Кейп Таун.

38-годишната херцогиня облече маслиненозелена дълга рокля и покри косата си с шал. Кралските наблюдатели не пропуснаха да напомнят, че принцеса Даяна носи шал по време на визитата си в джамията Бадшахи в Пакистан през 1991 г. На следващата година в Египет, тя отново слага шал, когато влиза в джамията Ал-Азхар в Кайро.

Принцеса Даяна в Кайро, 1992

Скрийншот: Mirror/Tim Graham Photo Library via Get

По време на визитата си, която имаше за цел да покаже диалога между религиите, кралската двойка се срещна с християнски свещеници, равини и мюсюлмански лидери.

По-късно, за прием в резиденцията британския върховен представител, Меган облече раирана рокля Martin Grant. Тя допълни визията с черни порцеланови обеци от южноафриканската бижутерка Nina Bosch. По-рано носеше този ансамбъл през 2018 г. на тура на семейството в Австралия.