Херцогинята на Съсекс Меган прояви неподозиран талант в хвърлянето на гумени ботуши, като победи по точки съпруга си принц Хари.

Вижте снимки >>

Този необичаен спорт се практикува в Нова Зеландия, където кралската двойка е на официално посещение. Едва ли американската актриса Меган Маркъл си е представяла някога, че в кралските й задължения да представлява британската корона ще влезе и хвърлянето на ботуш на морава, подгизнала от дъжда.

Но бременната кралска особа умело изтласка своя червен ботуш на бели точки, като победи отбора на съпруга си. И това пред възторжените аплаузи на децата от двата тима. Надпреварата беше организирана в училището "Пайнхил" в Окланд.

Въпреки доброто си постижение, Меган е далеч от рекорда, поставен от бившия десетобоец Брент Недуик, който изтласка ботуш на разстояние 48,5 метра.

Хвърлянето на гумени ботуши, състезателното сечене на дърво, изплюването на далечно разстояние на маслинени костилки и бързото катеренe по стволове на дървета са популярни спортове в Нова Зеландия, припомнят от БТА.