Една от най-великите метъл банди на всички времена идва в България за самостоятелен концерт по покана на "Fest Team" - "Pantera" на живо - немислимата мечта на няколко поколения български фенове на тежките рифове, става реалност на 26 май 2023 в зала "Арена София", а билетите влизат в предварителна продажба в сряда в 10 сутринта.

Embed from Getty Images

"Pantera" без съмнение е една от най-великите метъл групи на всички времена. Безкомпромисният квартет с вокалист Филип Аселмо, китарист Даймбег Даръл, неговия брат, барабаниста Вини Пол и басиста Рекс Браун, бързо се издига до огромен световен успех през 90-те години на миналия век с множество златни и платинени албуми, разпродадени турнета, брутални изпълнения на живо и четири номинации за "Грами".

Embed from Getty Images

И до днес техните метъл шедьоври са крайъгълни камъни на тежката музика - "Cowboys From Hell", "Vulgar Display Of Power" и "Far Beyond Driven", който става номер 1 в "Billboard". Четиримата от Тексас продължават да вдъхновяват множество музиканти по света като същевременно печелят милиони безумно предани фенове по целия свят. В това число - и българската публика. 

На 13 юли 2022 г. "Billboard" съобщи, че Браун и Анселмо ще се съберат отново през 2023 г. за първото голямо турне на "Pantera" от 22 години и беше обявено, че са подписали с Artist Group International. Зак Уайлд и Чарли Бенанте по-късно бяха обявени като съответните заместници на Даймбег Даръл и Вини Пол. Даймбег бе застрелян на 8 декември 2004 г. по време на концерт в Охайо, а Пол почина през 2018 година следствие на коронарна артериална болест. 

Embed from Getty Images

Предварителната продажба на билети за концерта в София стартира на 23 ноември в 10 сутринта - ексклузивно за членовете на Fest Club. В специална подкатегория на сайта на Fest Team пък още днес в 10 стартира предварителната регистрация. При попълване на данните си, потребителите ще получат уникален код Fest Club ID, който ще получат броени минути преди началото на продажбите, с който ще могат първи да си купят от билетите от предварителната продажба, която започва в 10 в сряда. Активните членове на Fest Club няма нужда да се регистрират повторно. В петък - 25 ноември, отново в 10 сутринта, започва и масовата продажба с цени на билетите от 80 до 160 лв. в мрежата на Ticketstation.

Снимка: Festteam