Ако погледнем на битието на човек като на карта с ясно установен маршрут, ще забележим, че на нея има няколко важни спирки, през които той задължително трябва да премине. Всяка една от тях го подготвя за следващото му пътуване, а с натрупаният опит, придобит някъде между точка "А" и "Б", той малко по малко узрява и се променя.

Няма никакво съмнение, че една от тези " разпределителни гари" е училището, което помага на всеки сам да разбере посоката, в която иска да поеме неговото бъдеще. Ето защо отпътуването от този пункт е повод не само за радост, но и гордост. Особено ако направлението на получения "билет", отвеждащ до следващата станция на живота, осигурява по-лек преход...

Точно като този на Теодора Мудева, носителка на титлата за най-красива българка през 2018 година, която завърши 12-ти клас в английската гимназия на Бургас с успех 6.00.

Вижте снимки на Теодора >>

Предвид естеството на настоящата ситуация, накарала всички ученици да преминат на дистанционно обучение и да посещават виртуални класни стаи, последните изпити на брюнетката, които тя е взела с пълно отличие, са преминали онлайн. За жалост обаче красавицата и целият ѝ випуск няма да могат да отпразнува подобаващо дипломирането си, защото, макар и разхлабени, ограничителните мерки, взети у нас, все още са налице. Това налага отмяната на абитуриентските балове тази година, които завършващите чакат с нетърпение.

Но въпреки че специалната нощ на Теодора и съучениците ѝ, която трябваше да се проведе в морския курорт Слънчев бряг, няма да се състои, класът се е разбрал да се срещне на по едно прощално кафе в някое външно заведение, след което да запечатат последния ден като ученици в специална фотосесия в живописната Морска градина на родния си град. Мудева се надява да успеят да организират поне изпращане, макар да ѝ не наложи да сложи маска и ръкавици.

В момента момичето гледа смело напред и прави кроежи да продължи образованието си в Софийски университет, където иска да изучава "Международни отношения" или "Право". Първо обаче, подобно на всички зрелостници, ще ѝ се наложи да премине през предстоящите матури.

През миналия октомври Теодора редстави страната ни на конкурса "Мис Планет" в грузинската столица Тбилиси, като спечели титлата "Мис Планет Талант". На шоуто на талантите тя показа танц, съчетание от латино с български фолклорни мотиви в модерно звучене. Народната ѝ носия бе изработена от дизайнерката Мариета Славчева, а вечерната бе дело Стоян Радичев. Тогава брюнетката премери сили с представителки от над 30 държави, които пристигнаха в Тбилиси за конкурса.