Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама ще си партнира с две кукли в ново кулинарно шоу, което ще се излъчва от стрийминг платформата Netflix, съобщава в. "Independent".

Новата програма "Уофълс и Мочи" стартира на 16 март. Предаването е насочено най-вече към малките зрители и цели да ги образова за здравословното хранене, но според съпругата на някогашния президент на Америка със сигурност ще допадне и на техните родители и ще ги забавлява и разсмива.

Мишел Обама оповести поредицата от 10 епизода в профила си в Инстаграм. По думите ѝ шоуто ще е посветено на добрата храна - откриването ѝ, приготвянето ѝ, и разбира се - консумирането ѝ.

В резюме, публикувано от Netflix, се посочва, че предаването ще се фокусира върху две кукли - най-добри приятели, Уофълс и Мочи, които след като са назначени за служители в причудлив супермаркет, пътуват до кухни по целия свят с помощта на летяща магическа пазарска количка.

Към тях в 20-минутните епизоди ще се присъединяват именити майстори-готвачи, любители кулинари, деца и знаменитости, предава БТА. Мишел Обама редовно ще участва в поредицата като управител на супермаркета.

Мочи е малка розова кукла, напомняща за японско оризово кексче, докато Уофълс е по-голямо космато създание с вафлени уши.

Шоуто "Уофълс и Мочи" е продуцирано от компанията "Хайър граунд" на Барак и Мишел Обама в рамките на многогодишна сделка с Netflix, която бившата президентска двойка сключи със стрийминг платформата през 2018 г.