Майкъл Б. Джордан, обявен за най-сексапилния мъж на планетата за 2020 г., потвърди, че ще режисира филма "Крийд 3", след като в края на миналата година екранната му партньорка Теса Томпсън загатна, че актьорът ще дебютира зад камера, съобщи сайтът на сп. "People".

Освен че ще режисира филма, Джордан отново ще се превъплъти в главната роля на Адонис "Дони" Джонсън Крийд.

Очаква се третият филм, проследяващ историята на младия боксьор, която се явява спин-оф на поредицата "Роки" със Силвестър Сталоун, да излезе на екран на 23 ноември 2022 г. Теса Томпсън отново ще играе любимата на Дони, певицата Бианка Тейлър.

"Режисурата винаги е била вдъхновяваща, но за да се заеме с нея човек, трябва да дойде подходящият момент. За мен той настъпва с "Крийд 3". На етап от живота си съм, в който се чувствам по-уверен, достатъчно зрял в личен и професионален план, и научил много от уважавани от мен филмови величия като Райън Куглър и Дензъл Уошингтън", споделя звездата.

Снимка: Getty Images

С Куглър, който режисира първия от филмите за Крийд, Майкъл Б. Джордан преди е работил и над "Инцидентът на станция "Фрутвейл" и "Черната пантера". Братът на Райън Куглър, Кийнън Куглър, е сценарист на "Крийд 3" заедно със Зак Бейлин.

Режисьор на "Крийд 2" беше Стивън Кейпъл младши, припомня БТА.

Заставайки зад камерата за филм, в който изпълнява главната роля, Майкъл Б. Джордан тръгва по стъпките на Силвестър Сталоун, който е режисьор на четири филма от поредицата за Роки. Сталоун се завърна в знаковата си роля в първите два филма за Крийд.

Майкъл Б. Джордан и Силвестър Сталоун

Getty Images/Guliver Photos