Неприятностите около филма "Rust" за съжаление не спират. Осветител, ангажиран от продукцията, може да изгуби ръката си, след като е бил ухапан от отровен паяк, докато прибира техниката от терен. Това се случва седмици, след като Алек Болдуин случайно застреля операторката на филма Халина Хътчинс.

Джейсън Милър, оператор по осветлението, бил ухапан от кафяв паяк отшелник, който е отровен и разпространен в Северна Америка. В рамките на дни, съобщава "Sky News", Милър започнал да изпитва тежки симптоми, включително некроза на ръката и сепсис.

Има страница за набиране на средства за плащане на разходите по лечението му. Той е бил хоспитализиран и е претърпял няколко операции, но лекарите не знаят дали ще спасят ръката му от ампутация. "Ако успеем да я спасим, Джейсън го чака много дълъг път на възстановяване. Ако загуби ръката си, това ще промени живота му, ще бъде опустошително за Джейсън и семейството му", казват медиците. Няма да може и да упражнява професията си.

Говорител на продуцентите на "Rust", включително Алек Болдуин, каза пред Sky News в изявление: "Ние не коментираме отделни членове на екипа и личните им въпроси".

Снимките на уестърна бяха спрени на 21 октомври, когато Болудин застреля 42-годишната Хътчинс с пистолет "Colt", докато репетирали сцена.

Самият Болдуин каза, че е малко вероятно нискобюджетният филм някога да бъде завършен.

Пистолетът му бил даден от оръжейничката Хана Гутиерес-Рийд и проверен от помощник-режисьор Дейвид Холс, който казал на Болдуин, че е "студен пистолет", което означава, че има халосни.

Адвокатът на Гутиерес-Рийд, Джейсън Боулс, каза пред "Today Show", че "тя е с разбито сърце и просто е съсипана от случилото се".

Гутиерес-Рийд трябвало да получи около $8,000 за работата си във филма, в сравнение с $650,000, които продуцентите определели като възнаграждения за себе си, Болдуин трябвало да спечели 150 000 долара като главен актьор, продуцентската му компания El Dorado - хонорар от 100 000 долара, докато за Хътчинс била предвидена сумата от 48 945 долара.

Независимият филм имал скромен общ бюджет от едва 7 279 305 долара, писаха от "Hollywood Reporter".