Познатото лице от малкия екран, което до неотдавна водеше предаването "COOLt" по bTV - Петя Дикова, официално се дипломира. Дъщерята на популярния у нас журналист Сашо Диков завърши магистратурата си в Софийски университет със специалност "Електронни медии" след 10 години, именно с това се похвали самата тя в социалните мрежи, където публикува свои снимки в черна тога. На тях Пипи, както я наричат нейните най-близки хора, позира пред фотографския обектив с широка усмивка, държейки дипломата си в ръце.

В посланието, придружаващо кадрите, тя дава съвет на бъдещите студенти да не отлагат във времето успешния финал на своето висше образование, независимо от всичко, което може да изскочи на пътя им. В поста си тя обяснява, че преди години, когато е получила предложението за работа в телевизията, дори за миг не се е двоумила, приемайки го. От онзи момент постоянно е отлагала трите изпита, които са ѝ оставали.

Вижте снимки >>

"От днес имам диплома за магистър. Винаги ще свързвам писането на дипломна работа с коликите на големия ни син. Рядко си позволявам да давам съвети, но на бъдещите студенти във ФЖМК бих казала: "Не отлагайте, минете по пътя докато е време и когато му е времето." Не че после е невъзможно, просто когато дойдат децата и кариерата, е доста по-трудно.

Петя Дикова с половинката си Илиян и двамата им синове

Снимка: Facebook/Калина Серафимова

Така стана при мен - още като студент по време на магистратурата получих покана за работа в bTV. Да кажа "сбъдната мечта" - ще е малко. Не се поколебах, скочих, адреналинът ме унесе... само още един репортаж, само още едно интервю, още един филм и ще завърша. А ми оставаха само 3 изпита и дипломната работа. И така до днес!

Благодаря на проф. д-р Теодора Петрова и на г-жа Хана Владова, че умеят да мотивират студентите си. И благодаря на Илиян, че беше до мен и ми помагаше да завърша започнатото", пише тя.

Петя има връзка с поетът Илиян Любомиров, който също така е добре познат на зрителите у нас, понеже от известно време насам се изявява като панелист в предаването "На кафе". Двойката има две деца. Първородният им син и първо внуче на актрисата Аня Пенчева и журналиста Сашо Диков се роди на 22 април 2019 г. Само преди няколко месеца, и по-точно през януари тази година, Александър стана батко на малкия Илиян - вторият син на семейството, който е кръстен на своя баща.

Петя Дикова с половинката си Илиян и двамата им синове

Снимка: Facebook/ Калина Серафимова